Om oss

Velkommen til Menigheten Kristen Tjeneste!

 

Vi er der for deg som ønsker et trygt og godt fellesskap, med Jesus i sentrum. Våre arrangementer er åpne for alle interesserte, og du er hjertelig velkommen!

Dersom du er innflytter, kan du komme til oss og oppleve et godt, internasjonalt fellesskap og trygge rammer. Vi stiller ingen krav til tro, men hjelper svært gjerne videre på trosveien.

Barna har egen søndagsskole under gudstjenestene hver søndag, og det er gratis kirkekaffe hver søndag!

 

 

Stab
Gunn Bjørg Aasland
Gunn Bjørg Aasland
Hovedpastor
gunn
+47 475 02 530
Christian Aasland
Christian Aasland
Hovedpastor og daglig leder
christian
+47 920 31 260
Stefan Brekke
Stefan Brekke
Benedicte Brekke Aure
Benedicte Brekke Aure
Barnepastor
benedicte
+47 917 04 745
Sudip Khadka
Sudip Khadka
Pastor
sudip
+47 478 12 820
Ikke oppgitt Navn
Anne Lise Høgsveen Khadka
Anne Lise Høgsveen Khadka
Lovsangsleder
annelise
+47 484 94 427
Andrew Pace
Andrew Pace

 

Visjon

Følge Jesus sammen

Kirken Kristen Tjeneste ønsker å bety en forskjell i menneskers liv, både i våre nærområder og resten av verden, ved å dele de gode nyhetene om Jesus, og at frelsen er tilgjengelig for alle som vil ta imot Jesus som sin frelser. Vi ønsker derfor å nå ut med evangeliet til alle mennesker, slik at de kan bli berørt av Jesus og bli etterfølgere av han. En nøkkel i dette er den lokale kirken som et godt felleskap, der man opplever tilhørighet, verdi og aksept, og får brukt de gaver og talenter Gud har gitt i tjeneste for han. Vi ønsker å være et sted der du kan bli bygget opp i din tro, slik at den blir et stødig fundament i livet ditt. Derfor er undervisning fra Bibelen viktig for oss, både på søndagsgudstjenester, i søndagsskolen, husgrupper og ungdomstreff. Samtidig er det viktig for oss å formidle evangeliet til de deler av verden der evangeliet om Jesus ikke er så kjent, og derfor støtter vi flere misjonsprosjekter i andre land

Bibelvers som har vært viktige for vår kirke er:

Joh 13:14: Når jeg som er herren og mesteren, har vasket deres føtter, da skylder også dere å vaske hverandres føtter.

Joh 17:23: jeg i dem og du i meg, så de helt og fullt kan være ett. Da skal verden skjønne at du har sendt meg, og at du elsker dem slik du har elsket meg. 

Ef 4:11-12: Og det var han som ga noen til å være apostler, noen til profeter, noen til evangelister og noen til hyrder og lærere, for å utruste de hellige til tjeneste så Kristi kropp bygges opp

Luk 4: 18-19: Herrens Ånd er over meg,
           for han har salvet meg
           til å forkynne et godt budskap for fattige.
           Han har sendt meg for å rope ut
           at fanger skal få frihet
           og blinde få synet igjen,
           for å sette undertrykte fri
          og rope ut et nådens år fra Herren.

Jes 54:2:  Lag større plass i teltet ditt,
          spenn teltdukene ut, spar ikke på dem,
          gjør snorene lange, slå pluggene fast!

 

Historikk

Menigheten vokste frem gjennom et husfelleskap som startet i 1978 hos Barbro og Trygve Brekke. Barbro og Trygve ledet menigheten fra starten, til de 1.januar 2018 ga lederansvaret over til Gunn Bjørg og Christian Aasland, som i dag er pastorpar i Kristen Tjeneste.

Felleskapet hadde fokus på bønn og lovprisning og en sterk brann til å tjene Jesus. Etter hvert vokste felleskapet, mennesker ble frelst og iveren etter å nå ut med evangeliet vokste.

I 1988 tok menigheten navnet Kristen Tjeneste og i 1990 ble Stiftelsen Kristen Tjeneste opprettet for å ivareta økonomi og forvaltning.

I 2010 ble den et registrert trossamfunn. Menigheten ledes i dag av et lederråd bestående av 9 personer.

Lederrådet ledes av pastor Christian Aasland.

 

Dette tror vi på

Bibelen

Vi tror at Bibelen er Guds inspirerte ord og åpenbarer Guds vilje til menneskene. Den ble skrevet av mennesker som var inspirert av Gud, gjennom ledelse av Den Hellige Ånd. Bibelen er selve grunlaget for kristen tro og liv. Fordi den er inspirert av Gud, er den også sann og ufeilbarlig.

2.tim 3:15-17,1 Pet 1:23-25, Heb 4:12
 

Gud

Gud er Skaper og Herre over universet. Han er evig. Gud er dessuten treenig ;  Gud Fader, Gud Sønn og Gud Den Hellige Ånd, som alle er likestilte og evige.

1.Mos 1,1 , 1,26
 

Jesus Kristus

Jesus Kristus er Guds Sønn. Han levde et syndfritt liv og ga seg selv som et perfekt offer for alle menneskers synd ved å dø på et kors. Han stod opp fra de døde etter tre dager og proklamere ved det sin seier over synden og døden. Han for så opp til himmelen og sitter nå ved Faderens høyre hånd. En dag kommer han tilbake for å regjere som Kongenes Konge og Herrenes Herre på jorda.

Matt 1:22-23, Joh 1,1-5
 

Mennesket

Mennesket er skapt i Guds bilde og er det ypperste verket i Guds skaperverk. Mennesket valgte derimot av fri vilje å begå synd. Dette skapte et skille mellom Gud og mennesker. Det eneste håp om frelse for mennesker finnes i Jesus Kristus –Guds Sønn.

1 Mos 1:26, Sal 8: 3-6, Rom 3.23
 

Menneskets Frelse

Frelse er Guds gave til mennesket. Mennesket kan aldri gjøre opp for sin synd ved gode gjerninger eller ”egenforbedring”. Bare ved tro på Jesus som Guds tilbud om nåde og tilgivelse kan mennesket bli frelst fra straffen som synden medfører.

Rom 6: 23, Ef: 2: 8-9 , Joh 14:6, Joh 1:12, Rom 10,9-10
 

Evigheten

Gud og Hans ord er evig. Gud har alltid vært og kommer alltid til å være. Menneskene lever også evig. De troende er sikret evig frelse på grunn av Kristi verk på korset. Frelsen opprettholdes av Guds nåde og kraft, ikke av den troendes gjerninger. Den som ikke tror skal derimot gå evig fortapt.

Joh 10,29, 2 Tim 1:12
 

Dåp

Dåp innebærer å begrave det gamle mennesket. I dåpen viser vi at vi er døde og oppstått med Jesus Kristus for å vandre i et nytt liv med Ham. Bibelen beskriver det som en god samvittighetspakt med Gud.

(Rom 6:4)
 

Nattverd

Gjennom å spise brødet og drikke vinen minner vi oss selv på det Jesus har gjort. Samtidig blir vi også delaktige i hans kropp og blod – og dermed også hans død og oppstandelse. (1.Kor 11:24-30).
 

Dåpen i Den Hellige Ånd

Bibelen forteller oss om dåpen i Den Hellige Ånd. Dåpen i den Hellige Ånd vil si at en får kraft til liv og tjeneste for å bringe ut evangeliet.

Apg. 1:8
 

Menigheten

Menigheten er Kristi kropp. Alle troende er en del av den. Kristi Menighet er Kristi kropp. Alle troende er en del av den. Kristi Kropp er både lokal og universell og begrenses ikke til noe spesielt kirkesamfunn eller sammenheng. Vi tror at det er viktig for den enkelte troende å høre til en lokal forsamling.
 

Kristen Enhet

Jesus kommer snart igjen for å hente alle som tror på Ham. Bibelen underviser om at dette skal skje og i forkynnelsen kalles dette for ”bortrykkelsen”. De troende skal bli fridd ut av denne verden for å bli satt over i det fullkomne Guds Rike.

Powered by Cornerstone